Wednesday, November 11, 2009

Μελέτη κατοικίας (υπόγειο-ισόγειο-όροφος) στο Βόλο





Ύστερα από συζητήσεις ετών με τον φίλο μου -πελάτη (σε θεωρητικό επίπεδο) και περίπου 50 εναλλακτικά στησίματα, τα σχέδια είναι έτοιμα...
Σε αρκετά μικρό οικόπεδο και με εκμετάλλευση των διατάξεων για χαμηλά κτίρια (άρ.14 Γ.Ο.Κ.) ύστερα από απαίτηση του ιδιοκτήτη (προς τιμήν του, αφού θα μπορούσε να χτίσει μέχρι και 5όροφη οικοδομή για εκμετάλλευση)
και ύστερα από απαίτηση για κατασκευή μακέτας (αντί για 3D rendering) για την κατανόηση των χώρων...
ιδού η πρόταση.
Δεν μεταφέρθηκαν όλα τα μορφολογικά στοιχεία (π.χ. μεταλλικές περσείδες στα 2 μεγάλα υαλοστάσια κ.ά.).
Οι ποιότητες των χώρων, παρά τη προσπάθεια για απόδοση των υλικών στη μακέτα, χάνουν αρκετά σε σχέση με το σχέδιο (κάτοψη-τομή)....

1 comment:

Elcorbu said...

Ακομα και αν προσπερασουμε το γεγονος οτι η μακετα δεν θα αρμοζε ουτε σε δευτεροετη φοιτητη αρχιτεκτονικης σχολης (το 3D στην προκειμενη περιπτωση ισως να εσωζε τουλαχιστον τα προσχηματα), η συγγεκριμενη συνθεση μοιαζει απελπιστικα απλοϊκη συνθετικα και ιδιαιτερα φλυαρη μορφολογικα.. Η προσπαθεια να ενταχτει η συγγεκριμενη κατοικια στο τοπιο (Βολος) με μεγαλες πετρινες επιφανειες και ο συνδιασμος τους με αντιστοιχα μεγαλους υαλοπινακες μονο ως ενα κακογουστο αστειο θα μπορουσε να αντιμετωπιστει..
Ας ελπισουμε οτι τουλαχιστον σε επιπεδο κατοψεων-τομων θα εχει αντιμετωπιστει το θεμα με μεγαλυτερη ωριμοτητα μιας και η συγγεκριμενη προσπαθεια προοριζεται για να κτιστει και να κατοικισουν σε αυτην ΑΝΘΡΩΠΟΙ..

Ευχαριστω